Nova recepta al bloc de Mengem Ponent perquè sabem que us agrada menjar bé i de temporada. Tenim bons aliments només ens falta una mica de paciència i un xic de planificació per fer unes receptes de proximitat delicioses. Segur que sou uns bones cuinetes així que us deixem amb una recepta del territori, caldo de verdures. Tots els productes què necessiteu els podeu trobar a la botiga de Mengem Ponent. Avui…

BROU DE VERDURES


És temporada d’abundància de molts ingredients que dona l’hort de finals de l’estiu i inicis de l’estació de la tardor. Podem aprofitar els primers freds de tardor per cuidar-nos. A l’Hort de Ca la Cistellera ens ofereix una varietat molt diversa de verdures ecològiques i de proximitat. Aprofitem la qualitat de producte que el territori ofereix… Abans que s’acosti el dur hivern! 

Què necessitem?

  • Oli d’oliva verge extra Olicatessen
  • 1 ceba pelada de l’Hort de Ca la Cistellera
  • 1 porro
  • 2 pastanagues pelades
  • 1 branca d’api
  • 1 xirivia, pelada i trossejada
  • 4 grans d’all
  • 4 L. d’aigua
  • 1 fulla de col arrissada o col kale
  • 1 nap
  • 1 manat gran de coriandre fresc
  • Pebre al gust
  • 1 patata Kennebec, pelada i tallada en dues meitats
  • 3 o 4 bolets xiitaques (aporten proteïnes i color)

 

Elaboració:

  1. Netejar, pelar i tallar les verdures a trossos petits, això ens ajudarà a què deixin anar les seves pròpies substàncies al brou de verdures.
  2. En una olla gran amb un raig d’oli d’oliva verge extra, ofegar primer la ceba i els alls durant 5 minuts.
  3. Afegir la resta de verdures i herbes i coure durant 10 minuts més a foc mig. No cal sofregir-les gaire estona, només perquè alliberin les aromes.
  4. Afegir l’aigua, tapar i portar-ho a l’ebullició. Emplatat de caldo i brou de verdures.
  5. Baixar el foc i coure el brou de verdures a foc lent i tapat durant un mínim d’1 hora. Escumar sovint, sobretot al principi.
  6. Deixar refredar el brou de verdures. Un cop fred, passar-lo per un colador.
  7. Aquest brou de verdures no porta sal perquè es pugui aprofitar per altres preparacions, com a fons de verdures. D’aquesta manera la quantitat de sal es pot ajustar després segons convingui. També es pot prendre sol, com una sopa o guardar-lo al congelador per una altra ocasió. Reaprofitem i reutilitzem sempre que es pugui, sense malbaratar aliments llençant-los a la brossa.