PlaOví és una jove explotació ramadera d’oví en extensiu. Neix de la necessitat de ser un complement  a l’empresa familiar agrària, que es troba al municipi d’Algerri, a La Noguera. Les terres cultivades són gairebé 100% en ecològic.
La necessitat d’aconseguir fems per aportar a la terra i així tancar el cercle de la natura, amb l’afegit d’aprofitar els excedents dels cultius que s’hi produeixen.
Els canvis constants en l’economia agrària han fet que el ramat sigui l’activitat principal. Els baixos preus del mercat del corder ens obliguen a accelerar el que era una premissa, fer la venda directa de la carn.
El nostre ramat surt a pasturar cada dia pel terme d’Algerri, també  pasturem terres dins les zones Zepa i de l’espai natural protegit de La Serra Llarga.
Ovelles i corders es desplacen pel terme alimentant-se depenent de l’època de  l’any, de les pastures disponibles, ordi, blat, pèsols, margall, jumça, passant per alfals, panís i aglans de les alzines dels boscos. Terres amb grans contrastos mediambientals, com les zones de reg, el secà semiàrid i la terra fresca de la part nord del terme.
La munta natural és el sistema que utilitzem per cobrir les ovelles, cinc mesos de gestació, i alletament continuat de la mare, el xai de ramat mai deixa d’alletar-se de la mare fins al moment d’anar a l’escorxador.
Aquest sistema és el motiu pel qual la nostra carn sigui d’una gran qualitat. La carn de xai es pot considerar vermella o blanca segons l’edat i l’alimentació que ha rebut l’animal. Com la resta de carns, és una bona font de proteïnes de bona qualitat, vitamina B12 i B2 i de minerals com ferro, fòsfor i zinc.

Els productes de Pla Oví