Project Description

Soc el Joan Miret productor de diverses varietats de poma i pera ecològica sota la marca familiar Cor de Fruita, ubicada al Poal.
Vaig començar els meus estudis i la feina al camp als anys 70 i per tant en aquella època no hi havia pas res ecològic. Vaig anar canviant els meus conceptes del que feia com a fructicultor i començar a treballar amb agricultura regenerativa cap al 2010 i junt amb l’hort de casa que sempre he fet de manera natural, “sense química”.
La terra que cuido està tota declarada en cultiu ecològic, també utilitzo conceptes biodinàmics en la cura de les plantes i tinc, cada vegada més, un pensament antroposòfic de la vida.
La meva feina és molt bonica perquè es tracta de fer aquella primera acció que hauria de fer cadascú de nosaltres al matí quan ens llevem, cercar aliments.
He treballat molts anys mirant de proveir els rebosts i cada vegada tinc més clar que la nostra feina te la responsabilitat de fer-ho bé i amb criteris:
– Si ho fem bé no cal anar al metge
– Si ho fem bé donem feina a més famílies que viuen a prop de casa
– Si ho fem bé demostrem que hi ha un altra manera d’entendre la vida, on l’aliment no es un article mes de consum.
– Si ho fem be i amb dignitat, la meva feina, que és aquesta primera acció diària de proveir-se d’aliment, pren tot el sentit i fa partícip al qui s’alimenta.
En aquesta cadena de valor cal que tots ens sentim partícips, també tots els qui fan la logística perquè arribi del camp a la taula.
El poder que tenim les persones en cada acte de compra modela el món que ens envolta. Penem-ne consciència i actuem amb conseqüència.

Els productes de Cor de Fruita